Museumtram Amsterdam

5 redenen waarom bijles geven de ideale studenten bijbaan is

5 redenen waarom bijles geven de ideale studenten bijbaan is

Geplaatst op

Tijdens het studeren is elke financiële steun van harte welkom. Er zijn veel bijbanen verkrijgbaar waar je gemakkelijk wat extra uren kunt maken naast je studie. Het is vanzelfsprekend dat je het liefst een bijbaantje wil waar je ook plezier uit kunt halen. Het vinden van een bijbaan die perfect bij je past is niet altijd even makkelijk. Daarom raden we bijles geven aan via Studentvoorstudent.nl. Zo kun je eigen kennis van je studie of je middelbare school actief inzetten om anderen te helpen. Lees meer waarom dit de ideale studenten bijbaan is.

Bijles geven geeft voldoening

Het is een fantastisch gevoel wanneer het moment aanbreekt dat je erachter komt dat je een medestudent iets nieuws hebt geleerd. Het is daarom een zeer lonende ervaring om bijles te geven. Uit onderzoek is gebleken dat het ook een enorme boost in eigenwaarde geeft wanneer je aantoonbaar kennis hebt overgedragen. Het is daarnaast ook iets om trots op te zijn. Kennis overbrengen is blijvend en positief en je maakt daar echt het verschil mee bij de medestudent.

Pluspunt op je CV

Wanneer je later gaat solliciteren is je CV een van de eerste documenten waarnaar gekeken wordt. Bijlesgeven staat als een mooi pluspunt op je CV. Het bewijst dat je naast de vaardigheden van je studie ook kennis kunt overbrengen. Waaronder het geven van instructies en concepten kunt uitleggen. Het wordt dus gezien als extra vaardigheid. Zo kan je toekomstige werkgever meer potentie in je terugzien.

Flexibele uren

Een ander groot voordeel van deze bijbaan zijn de flexibele uren. Je geeft zelf aan hoeveel uur je wilt werken. Aangezien je aan andere studenten lesgeeft zul je vaak buiten de gebruikelijke lestijden de uren maken. Voor iemand met een druk schema is dat superhandig en een mooie manier om extra uren te maken op je eigen tempo.

Het verdienen van extra geld

De uren betalen aardig goed ten opzichte van andere bijbanen. Het geven van bijles is niet zomaar een service die je verleent, maar een echt professioneel vakgebied. Daarnaast zijn de eisen om bijles te geven vaak aardig hoog wat ook resulteert in een hoger loon.

Zelf extra kennis opdoen

Ga je bijles geven in het vakgebied waar je zelf ook nog voor studeert? Dan steek je er waarschijnlijk zelf ook nog wat van op. Je maakt extra vlieguren in je eigen vakgebied en daarnaast met het inzicht van je eigen studenten kun je zelf ook nieuwe kennis opdoen. Je leert hierdoor vanuit meerdere perspectieven naar je eigen vakgebied te kijken. Een mooie manier dus om je eigen kennis op en top te optimaliseren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden