Museumtram Amsterdam

Drukte na storm bijna weggewerkt bij Amsterdamse dakdekkers

Drukte na storm bijna weggewerkt bij Amsterdamse dakdekkers

Geplaatst op

De maand februari in 2022 zat vol met stormachtige dagen. Er in totaal zelfs wel 3 benaamde stormen over Nederland heen geraasd. Deze stormen zorgden voor veel schade en vooral veel daken waren beschadigd na afloop. Dit heeft er voor gezorgd dat dakdekkers in Amsterdam vol kwamen te zitten met aanvragen.

Dudley, Eunice en Franklin

De drie stormen die in februari 2022 over Nederland heen gingen waren storm Dudley, Eunice en Franklin. Dudley was de eerste storm en begon op 16 februari. Tijdens deze storm was het windkracht 9.

Op 18 februari kwam storm Eunice. Dit was de zwaarste storm van de drie met een windkraccht van 10. Eunice valt zelf onder de top drie zwaarste stormen van Nederland sinds 1970. Als laatste kwam storm franklin nog op 20 februari kwam. Er viel in totaal wel zon 20 tot 40 millimeter aan regen.

In Nederland is er in totaal wel tot minimaal 500 miljoen euro aan schade gevallen door de drie stormen. Er was erg veel wind- en waterschade ontstaan. Het ging dan ook vooral om omgevallen bomen, weggewaaide daken en lekkages.

Druk bij dakdekkers

Doordat er in totaal 6 dagen storm achterelkaar was, is er veel schade ontstaan door heel Nederland. Dakdekkers in Amsterdam geven aan nu nog steeds bezig te zijn met het wegwerken van de aanvragen die in februari zijn binnengestroomd. De wachtlijst was enorm bij de dakdekkers, maar deze is nu bijna afgewerkt.

De werkzaamheden die dakdekkers moeten verrichten voor de schade verschillen nogal. Het kan voorkomen dat er lekkages zijn ontstaan, maar ook dat er dakpannen van het dak zijn gewaaid of dat volledige daken zijn weggewaaid.

Dakdekkers specialiseren zich in de volgende onderdelen:

  • Het aanbrengen van nieuwe dakbedekking
  • Het slopen van oude dakbedekking
  • De dakbedekking inspecteren
  • De dakbedekking repareren
  • De dakbedekking renoveren

Je hebt daarnaast ook nog twee verschillende soorten dakdekkers. Zo heb je gespecialiseerde dakdekkers die ervoor kiezen om zichzelf te specialiseren in één bepaalde vorm van dakbedekking. En je hebt nog allround dakdekkers, die alle soorten daken bedekken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden