Museumtram Amsterdam

Hobbyisten houden van vlaggen: bestel online

Hobbyisten houden van vlaggen: bestel online

Geplaatst op

De een spaart postzegels, de ander houdt van vlaggen. Mensen sparen dingen omdat ze graag verzamelen. Hiervoor zijn verschillende redenen. In deze blog nemen we met je door wat de verschillende redenen zijn van verzamelen. Een vlag online kopen is heel leuk en makkelijk. Kijk snel verder leer de verschillende verzamelaars onderscheiden. 

De nostalgische verzamelaar

Een verzamelaar kan tal van objecten uit zijn of haar jeugd op de kop tikken via de verschillende kanalen. Denk daarbij aan vlaggen, mokken, speelgoed of wat dan ook. Als het maar op een of andere manier te maken heeft met de jeugd van de betrokken verzamelaar. Deze verzamelingen kunnen al snel behoorlijk wat waard worden in financiële zin vanwege de leeftijd van sommige objecten. 

De statusverzamelaar 

Wanneer mensen vanuit hun status verzamelen, dan gaat het al snel over een collectie de veel waard kan zijn. Meestal zijn het de wat rijkere verzamelaars die dit voor elkaar weten te krijgen. In deze verzamelingen kan het gaan om kunstwerken, sieraden en andere waardevolle zaken. Een statusverzamelaar laat graag de verschillende objecten in de verzameling zien aan anderen. Zo hopen ze sociaal en cultureel kapitaal te vergaren bij de mensen die ze de collectie laten zien. 

De kick van het compleet maken

Een verzamelaar wordt in vele gevallen gedreven door een verlangen om zijn collectie compleet te maken. Wanneer is iets compleet? Dit hangt af van het idee van de verzamelaar hierover. Als het om kunstwerken gaat, dan kan het gaan om alle belangrijke werken van een kunstenaar in een collectie te hebben. Bij een postzegelverzameling kan het gaan om een reeks postzegels uit een bepaalde periode compleet te hebben. Natuurlijk is het mogelijk om nadat de reeks compleet is, weer een ander verzameldoel te stellen. Dus eigenlijk ben je nooit klaar met verzamelen. Het hele idee is ook dat de verzameling nooit compleet is, anders is het doel van het verzamelen verdwenen en daarmee is de verzamelaar verstoken van zijn kick. Er bestaat een gevaar dat verzamelaars doorslaan in een verzamelwoede, dit kan dan uiteindelijk een verslaving worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden