Museumtram Amsterdam

Prachtige architectuur in het centrum van Amsterdam

Prachtige architectuur in het centrum van Amsterdam

Geplaatst op

Amsterdam is een prachtige stad die uitgegroeid tot een waar Handelscentrum in de 17e eeuw. Rond deze periode kwamen er veel handelslieden naar de stad evenals kunstenaars en de gegoede burgerij. Dit heeft ertoe geleid dat Amsterdam een rijke plaats werd en dat is vandaag de dag nog steeds te zien aan de architectuur. Vooral het centrum van de stad staat vol met grachtenpanden en oude pakhuizen. Tegenwoordig hebben ze vaak een andere functie dan een paar honderd jaar geleden, maar dat neemt nog niet weg dat het zeer bijzondere gebouwen zijn! In deze blog willen we de prachtige architectuur van het centrum van Amsterdam graag even in het zonnetje zetten. 

De negen straatjes 

In de Jordaan vind je een aantal mooie straten die op de Amsterdamse Unesco werelderfgoedlijst staan als onderdeel van de grachtengordel. Dit zijn de gasthuismolensteeg, de Hartenstraat, de Reestraat, De Oude Spiegelstraat, de Wolvenstraat, de Berenstraat, De Wijde Heisteeg, de Huidenstraat en de Runstraat.

De Haarlemmerbuurt 

De haarlemmerbuurt maakt onderdeel uit van het stadsdeel Amsterdam Centrum aan de zuidgrens wordt deze door de Brouwersgracht van de rest van het centrum afgescheiden. Wanneer je rondhout door de haarlemmerbuurt van zul je verschillende monumentale panden vinden. Daarnaast zijn er ook een heleboel panden die inmiddels fungeren als een bedrijf of bijvoorbeeld een tandartspraktijk. Zo heeft de tandartspraktijk Amsterdam prachtig pand aan de Brouwersgracht.

De Dam en het Rokin

De Dam en het Rokin zijn misschien de drukste gedeeltes van de stad. Desalniettemin is het de moeite waard om hier een keertje wat beter naar de verschillende panden te kijken. Hoewel op staat vooral de toeristen, kraampjes en boetiekjes opvallen, zul je wanneer je omhoog kijkt veel meer mooie panden zien dan je eigenlijk in het eerste opzicht dacht. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden