Museumtram Amsterdam

Weet jij zéker waar Amsterdam ligt?

Weet jij zéker waar Amsterdam ligt?

Geplaatst op

Nederland was vroeger een echte wereldmacht. Ten tijde van de gouden eeuw vertrokken er regelmatig handelsschepen vanuit Amsterdam naar nieuwe en bestaande handelsposten in ontdekte en onbekende landen. Dit betekent dat de Amsterdamse vlag, Amsterdamse kooplieden en zelfs de naam Amsterdam zélf op meerdere plekken op de wereld te vinden is, waar je haar eigenlijk niet zou verwachten in de eerste instantie. In dit blog geven we je deze leuke lijst zodat je voor eens en voor altijd zéker weet waar Amsterdam eigenlijk ligt.

Amsterdam, New York, Verenigde Staten van Amerika

New York City: the city that never sleeps. De stad ademt kapitalisme, handel, nijverheid en koopvaardij. Het is dan ook niet gek dat de stad vroeger Nieuw Amsterdam heette. De Nederlanders uit de gouden eeuw bouwden op het eiland een handelspost waar hun schepen aan wal kwamen op Wall Street en er een wijk werd vernoemd naar Breukelen, te weten Brooklyn. Er zijn nu nog twee plaatsen naast New York met de naam Amsterdam.

Eiland Amsterdam, Frankrijk, Zuidelijke Indische Oceaan

Frankrijk is een land wat met man en macht vasthoudt aan haar overzeese gebieden. Ook gebieden die voor de Nederlanders wat minder interessant waren, werden overgenomen door de Fransen. Zo ook het eiland Amsterdam in de Zuidelijke Indische Oceaan. Er wonen tussen de 50 en 100 mensen op het eiland en is een van de meest afgelegen gebieden op aarde.

Amsterdam, Mpumalanga, Zuid-Afrika

Ook in Zuid-Afrika tref je een gemeente genaamd Amsterdam. De gemeente is een klein schaaphoudersdorp met nog geen tienduizend inwoners. Het dorp was de hoofdstad van de republiek New Scotland en had toen de naam Roburnia. Het is naar Amsterdam vernoemd als dank voor de Nederlandse sympathie tijdens de Boerenoorlog – een aantal oorlogen tussen het Verenigd Koninkrijk en de voormalige Nederlandse kolonisten, genaamd die boere.

Amsterdam, Svalbard, Noorwegen

Vlak bij het absolute noorden van de planeet, heeft Noorwegen nog een gebied met eilanden, genaamd Svalbard. Dit gebied bestaat uit verschillende eilanden waarvan er één de naam Amsterdamøya heeft gekregen – Amsterdameiland. Het eiland kreeg een Nederlandse nederzetting Smeerenburg, die het ventrum van de Nederlandse walvisvaart zou worden.

Gerelateerde berichten

Lunchen in Noord

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden