Museumtram Amsterdam

Cultinair uit in Amsterdam: wat is dat?

Cultinair uit in Amsterdam: wat is dat?

Geplaatst op

Als Amsterdam in twee woorden samengevat zou moeten worden, dan kiezen we culinair en cultureel. De enorme diversiteit die je op deze gebieden in de stad aantreft gaat alle verbeelding te boven. Je zou kunnen zeggen dat Amsterdam op-en-top cultinair is. Een neologisme wat de genoemde woorden samentrekt. In deze blog gaan we je uitleggen waarom Amsterdam zo leuk is op dit gebied. Lees snel verder en ontdek wat jij binnenkort in onze hoofdstad kunt doen! 

Culturele activiteiten 

Wanneer je Amsterdam bezoekt is er een scala aan culturele activiteiten die je kunt doen. Natuurlijk zijn er de grote publiekstrekkers, zoals het Rijksmuseum, Het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en alle andere kleinere musea die privé collecties van welgestelde leden van de Amsterdamse bevolking uit het verleden presenteren. Ze hebben ook vaak de naam van de voormalig eigenaar. Je kunt je dus heerlijk vergapen aan de mooiste zaken die gedurende eeuwen verzameld zijn door de welgestelde en edelen van ons land. 

Culinair genieten 

Je hoeft het centraal station in Amsterdam maar uit te lopen en je ziet ze al: de vele restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Zo’n beetje alle wereldkeukens zijn in Amsterdam wel te ontdekken. Wat dacht je van Amerikaans, Grieks, Italiaans, Argentijns, Egyptisch Turks, Thais, Chinees en Japans. En dit is slechts een korte opsomming van de verschillende keukens die je in Amsterdam kunt ontdekken. Ben je na een lange dag rondlopen in Amsterdam eigenlijk te moe om nog in een restaurant te gaan zitten, dan kun je ook sushi bestellen amsterdam bellen, ze komen graag langs om de lekkerste sushi bij je te brengen. 

Lekker uitgaan 

Veel mensen, jong en ouder, hou ervan om uit te gaan. Een drankje doen en dansen is voor veel mensen erg leuk, zeker in Amsterdam omdat je veel clubs hebt waar je terecht kunt voor allerlei verschillende muziekgenres. Verdiep je er een beetje in en maak van de Amsterdamse nacht een absoluut knalfeest. Blijf onze blogs volgen en veel plezier in Amsterdam als jij daar binnenkort bent.

Gerelateerde berichten

Lunchen in Noord

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text...

Lees meer

Ga je voor de eerste keer een bootje huren in Amsterdam? Hier wat tips

Er is geen betere manier om Amsterdam te verkennen dan met een boot. Zo kun je met familie of vrienden een bootje huren Amsterdam bij Adam’s Boats...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden