Museumtram Amsterdam

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Geplaatst op

Overweeg je een elektrische fiets? Dan is het handig om hier alles over te weten. Zo is een e-bike milieuvriendelijk en comfortabel. In deze blog vertellen wij je de voordelen van de elektrische fiets. 

De voordelen

De elektrische fiets is enorm comfortabel, dit komt omdat je dankzij de elektrische ondersteuning licht en comfortabel kunt fietsen. Dit geldt ook wanneer je tegenwind hebt of bergopwaarts moet fietsen. Door de hulp van de accu, raak je minder snel vermoeid. Hierdoor kan je langere afstanden fietsen dan met een ‘gewone’ fiets. Doordat je rond de 25 kilometer per uur kunt fietsen, concurreert de reistijd met die van andere vervoersmiddelen. Wanneer je een elektrische fiets gebruikt ben je milieubewust bezig. Dit komt omdat je dan bijvoorbeeld een elektrische fiets neemt in plaats van de auto. De accu van de kan ook nog eens gerecycled worden.

Naar werk en school

De elektrische fietsen worden steeds populairder. Dit komt omdat de vogue fietsen ideaal zijn voor het woon-werkverkeer. Dit geldt zeker wanneer je wat langere afstanden moet afleggen. Het zou namelijk een goed alternatief zijn voor de auto en het openbaar vervoer. Doordat de fiets zo milieuvriendelijk is zijn de onderhoudskosten vrij laag. 

Gewone of elektrische fiets?

Voor welke fiets je moet kiezen hangt af van het aantal kilometers die je aflegt, jouw fysieke conditie en je eigen wensen. Wanneer je lange afstanden af wilt leggen zou je namelijk ook kunnen kiezen voor een speed pedelec, deze fiets geeft elektrische ondersteuning tot 45 kilometer per uur. Hier heb je alleen wel een helm en verzekering voor nodig. Wil je spullen vervoeren op de fiets? Dan kan een (elektrische) bakfiets een goede uitkomst zijn. Als je bijvoorbeeld in de stad woont is dit een goed alternatief voor een auto. 

Gerelateerde berichten

Lunchen in Noord

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text...

Lees meer

Ga je voor de eerste keer een bootje huren in Amsterdam? Hier wat tips

Er is geen betere manier om Amsterdam te verkennen dan met een boot. Zo kun je met familie of vrienden een bootje huren Amsterdam bij Adam’s Boats...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden